You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

Woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Leiehome bevindt zich in het centrum van Baarle-Drongen en biedt een nieuwe thuis aan 166 ouderen.

Leiehome kiest bewust niet voor een aparte of gesloten afdeling voor mensen met dementie. Zij wonen tussen de andere bewoners. Dagprogramma en opvang is aangepast.

Naast een viertal types van kamers/zorgflats zijn er verschillende gemeenschappelijke ruimtes en een grote, mooi aangelegde tuin. Er is mogelijkheid tot opname zowel voor alleenstaanden als voor echtparen. Inwoners van Drongen of personen met nauwe familie in Drongen hebben voorrang.

Een eventuele tussenkomst via het OCMW is mogelijk. Meer info over de kamers en de prijzen vindt u hieronder.

Leiehome is vlot te bereiken met de wagen en het openbaar vervoer. Een ruime parking is aanwezig.

Contacteer ons

Meer informatie via bew.zorg@leiehome.be.

Leiehome_Woonzorgcentrum

Maaltijden

De bewoner kan genieten van 3 maaltijden per dag. Het ontbijt wordt opgediend omstreeks 08u00 's morgens. In het restaurant kan de bewoner tussen 08u00 en 09u00 terecht voor zijn ontbijt. Het middagmaal wordt omstreeks 11u45 geserveerd en het tijdstip van het avondmaal is 17u30.

Deze versbereide maaltijden worden ter plaatse aangepast aan de behoefte van de bewoner.

De bewoner kan kiezen zijn maaltijd te nuttigen in het restaurant of op zijn kamer. Om het sociaal contact te vergroten, raden we het restaurant aan. In overleg kan de maaltijd voor bewoners die bijzondere aandacht nodig hebben, in een leefgroep genuttigd worden. Op feestdagen krijgt men een feestmaaltijd en gedurende het jaar worden er in overleg met het animatieteam themamenu 's uitgewerkt.

Faciliteiten

Op de eerste verdieping is er een kapsalon ter beschikking op woensdag, donderdag en vrijdag. Wie dit wenst, kan een afspraak maken met een pedicure naar keuze. In onze huisbibliotheek kunnen ook boeken met een grootletterdruk ontleend worden. Door onze samenwerking met de stadsbibliotheek zijn er steeds nieuwe boeken ter beschikking. De dames van de bibliotheek bezorgen de boeken op de kamer elke woensdagvoormiddag.

Wij zijn ervan overtuigd dat we moeilijk een 'thuis' kunnen vervangen, maar via onze dagelijkse inzet proberen we onze bewoners een aangenaam verblijf te bieden.

Park

In het park zijn langs de wandelpaden banken voorzien waarop men even kan verpozen. Onderweg bevindt zich een kleine bidplaats en een bolbaan. Ook de binnentuin is voorzien van een wandelpaadje.

Tarieven

Een eenpersoonskamer kost gemiddeld 68,75 euro per dag. Wil je de exacte kostprijs van eenkamer kennen, of indien u wil weten wat er in de prijs begrepen is, dan kan u zich wenden tot de opnamedienst (bew.zorg@leiehome.be).

Een aangepast bed en nachtkastje wordt voorzien. Verder mag u de kamer inrichten met eigen meubilair, volgens de afspraken van het huis. Er is mogelijkheid tot telefoon- en internetaansluiting (wifi). De wifi is in de dagprijs begrepen.

We vinden duidelijke info en een goed onthaal belangrijk. Binnen het half jaar na opname wordt nog eens uitgebreid stilgestaan bij de eerste maanden verblijf.

Een warme thuis met persoonsgerichte zorg en ondersteuning