You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

Buurtgerichte werking

Via het project zorgvernieuwing (kortweg ZP3) ondersteunen we mensen voor wie thuis wonen niet meer zo vanzelfsprekend is. Er is op maandag en donderdag een aanbod in het woonzorgcentrum. We denken daarbij aan ergo-namiddag, fitklas, geheugentraining,... met middagmaal in Leiehome.

Deze ondersteuning is bestemd voor mensen uit Drongen (postcode 9031) met een vastgestelde zorgnood. Ondersteuning aan huis door een ergo of een psycholoog is ook mogelijk.

Daarnaast is Leiehome ook actief in De Zorgmantel, een project van Zorgzame Buurten. De Zorgmantel is toegankelijk voor alle buurtbewoners van Drongen. Er zullen verschillende activiteiten en ontmoetingsmomenten georganiseerd worden voor ouderen, mantelzorgers … Kortom voor alle buurtbewoners van Drongen.

Daarnaast zal de focus ook liggen op intergenerationeel ontmoeten, informatie bieden over beschikbare hulpverlening in de buurt en de doorverwijzing naar professionals vergemakkelijken. We willen met De Zorgmantel op een laagdrempelige manier alle geïnteresseerde buurtbewoners bereiken.

Leiehome heeft een voorafgaande vergunning als lokaal dienstencentrum. Het dienstencentrum wordt gerealiseerd samen met het bouwproject van de assistentiewoningen. Eens het dienstencentrum er staat, zullen de activiteiten van het zorgvernieuwingsproject hier kunnen doorgaan.

Het dienstencentrum zal daarnaast ook kunnen afgehuurd worden door diverse verenigingen.

Contacteer ons

Meer informatie via zp3@leiehome.be.

Meer informatie over De Zorgmantel via zorgmantel@leiehome.be of via de facebook pagina: https://www.facebook.com/De-Zorgmantel-102681345682194

20181065-leiehome-buurtgerichte-werking
Ondersteuning voor oudere mensen met een zorgnood die nog thuis wonen