You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

In de kijker

Rolstoelcarwash als teambuilding binnen Leiehome

In juni kregen we de vraag of we wilden meestappen in een project van Time4Society, een organisatie dat onder andere werknemers en werkgevers van bedrijven wil aanzetten tot het combineren van teambuildings en betekenisvolle activiteiten in non-profitorganisaties. We sprongen maar wat graag op de kar. Gezien het hoog aantal rolstoelgebruikers binnen Leiehome en het intensieve gebruik van de rolstoelen, kozen we al vrij snel voor een rolstoelcarwash. 9 collega’s van Vlerick Business School kozen voor ons project en kwamen op vrijdag 30 augustus hun teambuilding met veel plezier bij ons beleven.
Hun ervaringen lees je hieronder.

Ervaring van Sarah:

“Wat een leuke namiddag hadden we achter de rug. Op vrijdag 30 augustus namen we met enkele Vlerick collega’s deel aan een superleuke rolstoelcarwash, in samenwerking met het personeel van Leiehome 😊 De bewoners mochten gezellig een ijsje komen eten met een daarbij horende verrukkelijke mocktail.
Het zonnetje scheen, leuke muziek, goeie ambiance,… De perfecte combinatie voor een topnamiddag. Alle rolstoelen werden eens goed onder handen genomen zodat deze blinkend terug bij de eigenaar kwamen. Een leuk initiatief, dat zeker nog eens mag plaatsvinden 😊.”- Sarah

Ervaring van Valerie:

“A wheelchair carwash at Leiehome, that is what I picked as teambuilding. Some buckets with water and a line of wheelchairs to be cleaned, a drink, music and hopefully sunshine, that’s how I imagined my afternoon. But it was more than that! A warm and dynamic welcome from the team, lovely chats with the residents, an ice cream ‘alles er op’, a smile,… and also a line of wheelchairs to be washed 😊 Thank you for the opportunity and the lovely afternoon, I hope you all enjoyed it as much as I did!” - Valerie

“Een rolstoelcarwash in Leiehome, dat is wat ik heb gekozen als teambuilding. 'Enkele emmers water en veel rolstoelen die moesten gekuist worden, een drankje, muziek en laat ons hopen op zonneschijn.”. Dit is hoe ik mij de namiddag inbeeldde. Maar het was meer dan dat! Een warme en dynamische welkom van het team, aangename babbels met de bewoners, een smakelijke ijscrème, een glimlach… en ook veel rolstoelen die moesten gewassen worden J Danku voor de gelegenheid en de aangename namiddag. Ik hoop dat u allemaal genoten heeft zoals ik.” - Valerie (tekst vertaald door onze bewoonster Anna).

Ervaring van Valérie:

“Vrijdag 30 september, onze Vlerick Integratie Dag.
Dit jaar besloot de school het eens over andere boeg te gooien en ook iets ‘terug te geven’, dit door een halve dag te helpen bij een organisatie met een goed doel. En zo kwamen we uiteindelijk met een groep collega’s bij Leiehome terecht.
De ervaring was super: we werden ontvangen door een zeer warm team van toffe collega’s, die er zelf ook zichtbaar zin in hadden.
Wat stond er op het menu? Een carwash van de rolstoelen, begeleid door een heerlijk streepje muziek, een zalig zonnetje en superleuke senioren die toekeken terwijl ze zelf genoten van een ijsje en een drankje.
Wat heeft het ons bijgeleerd? Dat Leiehome écht inzet op z’n bewoners en een huiselijke sfeer probeert te creëren voor z’n inwoners. De senioren gaven zelf aan dat ze genoten van deze afleiding en ze er elke dag het beste probeerden van te maken, ook al gaven ze toe dat ze hun echte thuis soms misten. Ze gaven ons ook enkele levenslessen mee: geniet van elke dag, zolang je kan!
Bedankt dus, aan het ganse Leiehome team én alle inwoners! Het was een plezier om deze heerlijke namiddag met jullie te spenderen! Fijne groetjes, Valérie"

Ervaring van Fredrik:

“In my daily work at Vlerick, I am focusing on helping people think differently and creating impact in organizations - oftentimes with very lengthy feedback cycles. The day at Leiehome was for me a unique opportunity to see the world differently and to get very instant feedback from your very welcoming residents and team. And maybe to make a small contribution to creating impact. Thank you!” Best, Fredrik

“In mijn dagelijkse werk bij Vlerick hou ik mij bezig met het standaard denkpatroon bij mensen te doorbreken en veranderen, om zo een wijziging binnen hun organisatie op gang te brengen. Dit werpt op lange termijn vaak zijn vruchten af. Onze teambuilding in Leiehome was voor mij een unieke kans om de wereld eens met andere ogen te bekijken en een beeld te krijgen van jullie warme bewoners en team. En misschien hebben we zo ook bij jullie wel een aanzet gegeven tot anders denken. Bedankt!” - Fredrik